Девня Цимент празнува своя юбилей с поглед към бъдещето

Точно на 04. Декември, през далечната 1958-ма година, официално е открит най-големият циментов завод в България, „Девня Цимент“. Днес предприятието разполага с най-модерната производствена линия позната в света, която оперира от 2015. 
От 2016-та година, дружеството е част от ХайделбергЦимент Груп - една от най-големите компании в света за производство на цимент, бетон и инертни материали. Световният гигант е представен в над 60 държави, а в България притежава още и „Вулкан Цимент“ в Димитровград.
За своята 60 годишна история предприятието „Девня Цимент“ се е утвърдило като пазарен лидер в България със широката си гама от насипни и пакетирани продукти, които са използвани при построяване на много ключови обекти в страната.
Наред с класическите цименти, компанията предлага и редица иновативни решения като дренажен бетон и хидравлични свързващи вещества за пътища. Мащабите на компанията ѝ позволяват да създава и произвежда даден специфичен продукт само за нуждите на определен проект.

„Обичаме предизвикателствата и ги посрещаме с ентусиазъм. Едно нещо обаче остава непроменено при всеки нов проект и за абсолютно всеки наш партньор –КАЧЕСТВОТО, на което изключително държим. Освен традиционните продукти, тествани в нашите лаборатории, ние предлагаме на партньорите ни и цялостни индивидуални решения за техни ключови проекти и  единствената по рода си услуга с мобилна лаборатория във всяка точка на България. Неслучайно девизът ни е „Винаги до Вас с точното решение!“– разказва Стоян Щерев, Търговски директор на дружеството.

 

Нови хоризонти

Годината 2018-та беше ключова в развитието на „Девня Цимент” АД, защото бяха открити две нови бизнес направления в страната ни – първият бетонов възел на компанията, както и откриването на IT център, обслужващ цялата група ХайделбергЦимент. И двата нови обекта се намират на територията на град Варна.

„Това е поредно доказателство, че българските специалисти са сред най-добрите в света и това, че успяваме продължаваме да печелим доверието на групата и да растем успешно ни прави горди като екип.“ – споделя Мая Атанасова, Директор човешки ресурси на компанията.

 

Отношение към безопасността

На входа на високотехнологичния завод в Девня е изписано мотото – „Безопасността е нашият начин на живот!“. Мото, което компанията стриктно следва през годините. През 2017-та година, двата завода на дружеството „Девня Цимент“ и „Вулкан Цимент“ бяха отличени на съответно първо и второ място за безопасност при работа на ежегодните награди на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ с любезната подкрепа на Изпълнителна Дирекция „Главна Инспекция по Труда“.

„Наградите ни ласкаят, но това, което е наистина важно за нас е да създаваме здравословна и безопасна работна среда, където всеки един от нас е отговорен не само към собствената си безопасност, но и към тази на колегите.“ – коментира Ивайла Василева, Мениджър устойчиво развитие на компанията.

 

Социална дейност
 

 През 2017-та година, „Девня Цимент“ АД дава началото на нестандартна социална инициатива, насочена към учениците – Интерактивен детски музей „Пътят на отпадъците“ в град Девня. Само за една година музеят е посетен от стотици деца между 1-ви и 5-ти клас. Идеята е по интерактивен начин, чрез игри, да бъде обяснено значението на добрия мениджмънт на отпадъците. 

"Девня Цимент" АД, заедно с "Агрополихим" АД и "Солвей Соди" АД и в партньорство с Община Девня, подкрепя няколко професионални паралелки в местното училище СУ „Васил Левски“ със специалности „електрообзавеждане на производството“ и „автоматизация на непрекъснати производства“. Тази социална инициатива има дългосрочен характер и е базирана на стабилно партньорство между бизнеса и местната администрация с цел развиване и задържане на младите хора в град Девня.

 

„Девня Цимент“ АД е носител на множество социални и бизнес награди, сред които „Инвеститор на годината“, „Най-зелена компания“, „Сграда на годината“.

Г-н Аксел Конрадс, Изпълнителен директор на Девня Цимент АД, по време на церемонията по случай 60-тата годишнина на компанията.

Нашата история

Повече тук

145 Years HeidelbergCement

60 ГОДИНИ ДЕВНЯ ЦИМЕНТ