За нас

"Хейделберг Матириълс Девня" АД е новото име на "Девня Цимент" АД - най-големият производител на цимент в България, разположен в град Девня, област Варна, в експлоатация от 4 декември 1958 г.   Следвайки вярата си в големия растеж и потенциал за развитие на строителния отрасъл в България, компанията прави крачка в бъдещето с изграждането на нова линия за производство, инвестиция надхвърляща 350 млн. лв. Модерното съоръжение въвежда най-добрата съществуваща технология за производство на цимент. По този начин, дружеството затвърди позицията си на водещ производител на цимент и иновативни строителни продукти с множество награди за постиженията си в различни области.


"Хайделберг Матириълс Вулкан" АД е смилателен център, намиращ се в град Димитровград, област Хасково, в екплоатация от 16 Октомври 1947 г. Заводът разполага с голям производствен капацитет за смилане на цимент и микронизиран варовик, модерен цех за опаковане и палетизиране на готовата продукция в опаковки от 25кг и 50кг торби и инсталация за биг бегси, силозно стопанство, изградена ЖП инфраструктура за доставки и експедиция на стоки и материали. Смилателният център използва за своето производство клинкер, доставен от завода ни в град Девня, което осигурява гарантираното високо качество на готовата продукция.


Терминал Дамяница е логистичен център, разположена в с. Дамяница, област Благоевград, в експлоатация от 1978 г., с функция за доставка на насипен и пакетиран цимент към югозападна България и Македония.


Бетоновият ни възел във Варна - Heidelberger Beton има за цел да предостави на пазара висококачествени бетони, които да удовлетворят изискванията на всеки клиент. Първият бетонов възел на марката е базиран във Варна. Можете да намерите цялата продуктова гама на сайт.


Дружествата са част от Heidelberg Materials - символ на компетентност и качество в над 50 страни в цял свят.

За повече от 145 години от основаването си през 1873 г., Хайделберг Матириълс Груп се превръща от местен производител на цимент, с един завод в Хайделберг, в една от световните водещи компании, произвеждаща строителни материали.

Heidelberg Materials е един от най-големите интегрирани производители на строителни материали в света с водещи пазарни позиции – първи в света по производство на инертни материали, втори в производството на цимент и трети в производството на готови бетонови смеси.

В компанията работят около 51 000 души в повече от 3000 локации в над 50 страни.

Нашата история