Девня Цимент бе част от регионален форум под мотото “Бизнесът – сила за добро”

Девня Цимент бе част от първия от поредицата за 2019-та година регионални форуми на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН под мотото “Бизнесът – сила за добро”, който се проведа на 26 юни в партньорство със Солвей Соди – домакини на събитието, Икономически университет – Варна и Варненска търговско-индустриална камара.

Целта на форума е да покаже как бизнесът може да бъде сила за добро, чрез представяне на поредица от успешни практики, които професионалисти от различни индустриални сектори споделят с публиката.

По време на събитието г-жа Магдалена Гочева, Мениджър Комуникации заедно с колеги от Агрополихим и СУ „Васил Левски“ – Девня представиха проекта за създаване на професионалните паралелки като пример за ползотворно тристранно сътрудничество между местната власт, образованието и бизнеса.

Девня Цимент обра овациите на публиката по повод интерактивния детски музей „Пътят на отпадъците“, който бе представен по изключително атрактивен и впечатляващ начин от неговия талисман – самия Мистър Клинкер.

В края на събитието всички гости бяха поканени на организирана обиколка на содовия завод на “Солвей Соди”.

Форумът даде гласност на добрите практики в областта на корпоративната социална отговорност на местните компании, показвайки че тези партньорства създават споделена стойност за бизнеса и обществото.