Девня Цимент със специално отличие от местната власт

На специална церемония по случай 50-годишнината на Община Девня, „Девня Цимент“ АД получи отличие за добрата работа между бизнес и местна власт. В речта си г-н Свилен Шитов, кмет на община Девня, благодари и отличи завода като „Дарител на 2018-та година“.

От името на предприятието наградата получи г-н Стоян Щерев, търговски директор, който често през годините е бил официален представител на „Девня Цимент“ АД по време на социални и обществени инициативи.
„За мен е чест и привилегия да получа това признание от името на най-големия производител на цимент в България, който през 2018-та отпразнува своята 60-та годишнина. Инициативите, които подкрепяме и в които участваме възприемаме като мисия, в която се включват често много от служителите ни с огромен ентусиазъм“. – сподели г-н Щерев след церемонията.

Някои от най-запомнящите се инициативи през последните години са създаването на професионални паралелки в училището в Девня заедно с „Агрополихим“ АД, „Солвей Соди“ АД и Община Девня. Подпомагането на общината за изграждане на алеи около сцената в парк „Разсадника“, където се проведе самата церемония и концертите по повод юбилея. Изграждане на детски музей „Пътят на отпадъците“ в град Девня, който има за цел чрез игри да обучава деца от 1-ви до 5-ти клас защо е важно да оползотворяваме правилно отпадъците, които произвеждаме и редица други.

Отличия получиха и други компании от региона, а церемонията, както и всички организирани събития, за пореден път показаха, че Община Девня е една от най-бързоразвиващите се малки общини в България и добър пример за взаимно сътрудничество между бизнес и местна власт.

Г-н Шитов, кмет на Община Девня и г-н Щерев, търговски директор на „Девня Цимент“ АД през 2018-та година, когато предприятието беше домакин на училищния концерт на СУ „Васил Левски“, Девня.